milva-2010-roxanich milva-2010-roxanich
milva-2010-roxanich milva-2010-roxanich
ROXANICH - Milva 2010
0 Reviews | Review toevoegen
Milva 2010 - 100 % Chardonnay

Gewicht   

1,400 KG

1-3 werkdagen

1-2 weken

€ 29,00
Prijs per 0,75 l
Aantal: 
Bestellen
 
ROXANICH - Milva 2010 

100 % Chardonnay 

De wijn heeft het label Milva en werd in 2010 geoogst. Spontane gisting, 7 dagen huidcontact en vervolgens 6 jaar in oude vaten. Biodynamische behandeling, gebotteld tijdens de val van de maan zonder filteren.

Verse druiven worden opgeslagen in speciaal ontworpen houten vaten van 35 hectoliter. Na het persen wordt de wijn in een rijping van 6 jaar gegoten. Het is een wijn van een ongeëvenaarde smaak en een uitgesproken body. Roxanich wijnmaker behandelt druiven op natuurlijke wijze, met minimaal gebruik van technologie en zorgvuldige controle van de opbrengst.

Mladen Rozanic 
Met een leven lang liefde voor geweldige wijn, met name de wijnen van de Rhône-vallei, en een passie voor de streek van zijn geboorteland Istrië, zocht Mladen Rozanic lange tijd naar het juiste terrein om zijn wijnen te planten volgens de uitgebreide kennis die hij had opgedaan tijdens zijn reis en geleerd van grote wijnbouwers over de hele wereld.
Vervolgens werden 26 hectare wijngaarden aangeplant gedurende een periode van vier jaar in het westen van Istrië nabij Višnjan, een ideale regio voor Mladen's doeleinden, dankzij de uitstekende klimatologische en geologische omstandigheden.
Roxanich maakt natuurlijke wijnen van zowel inheemse als internationaal erkende druivenrassen, allemaal in overeenstemming met de hoogste milieunormen, waarbij druiven worden geteeld met traditionele methoden met gewasbeheersing en minimale interventie. In het wijnhuis is mechanische en chemische interventie uitgesloten. Druiven worden opgeslagen in speciaal gevormde vaten, verouderde houten vaten met een capaciteit van 55 tot 75 hl, waar maceratie en gisting plaatsvinden. Na het persen en voor het eerst decanteren, wordt de wijn opnieuw opgeslagen in dezelfde vaten en in 38 hl vaten waar hij drie jaar wordt bewaard om te rijpen.
Deze wijnen worden gekenmerkt door een lang huidcontact dat varieert van vintage tot vintage - 4 tot 6 weken voor de rode wijnen, en voor witte van 8 dagen voor de Chardonnay tot 174 dagen voor zowel Malvazija Antica als de gloednieuwe cuvée 'Ines in White vernoemd naar Mladen's vrouw Ines. Rijke smaken, buitengewone kleuren en volle smaken geven deze wijnen hun werkelijk unieke persoonlijkheden.
Vanaf de eerste jaargangen uit 2005 die in 2008 uit de kelder kwamen, genoten de natuurlijke wijnen van Roxanich wereldwijd van groot succes.


 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Naam
Milva
Regio
Istrie
Druifsoort
Chardonnay
Producent
ROXANICH
Jaar
2010
Kleur
Orange
Soort
Droog
Land
Kroatië
Alcoholpercentage
13 %