ROXANICH - Ines u bijelom 2009 delicroatia-roxanich-ines-u-bijelom
ROXANICH - Ines u bijelom 2009 delicroatia-roxanich-ines-u-bijelom
ROXANICH - Ines u bijelom 2009
0 Reviews | Review toevoegen
Roxanich Ines u bijelom 2009 is een witte gemacereerde cuvee van 7 druiven.

Gewicht   

1,400 KG

1-3 werkdagen

1-2 werkdagen

€ 29,00
Prijs per 0,75 l
Aantal: 
Bestellen
 
ROXANICH - Ines u bijelom 2009

Deze biodynamische gemacereerde witte wijn is vernoemd naar de echtgenoot van de wijnmaker, Ines, en is gemaakt van een mix van Sauvignon Blanc, Vermentino, Glera, Riesling Italico, Friulano, Pinot Gris en Pinot Blanc.

Van start tot finish een zeer expressieve, complexe wijn, met een opvallende diepgang, tegelijkertijd elegant en met een fijne zure strik. De intense oranje kleur maakt Ines u bijelom ook een lust voor het oog in het glas.

Dankzij het volle lichaam, zachte tannines en een intens smaakprofiel, is dit een geweldige wijn om te combineren met kipstoofpot, calamares of zelfs octopusgerechten.

Mladen Rozanic 
Met een leven lang liefde voor geweldige wijn, met name de wijnen van de Rhône-vallei, en een passie voor de streek van zijn geboorteland Istrië, zocht Mladen Rozanic lange tijd naar het juiste terrein om zijn wijnen te planten volgens de uitgebreide kennis die hij had opgedaan tijdens zijn reis en geleerd van grote wijnbouwers over de hele wereld.
Vervolgens werden 26 hectare wijngaarden aangeplant gedurende een periode van vier jaar in het westen van Istrië nabij Višnjan, een ideale regio voor Mladen's doeleinden, dankzij de uitstekende klimatologische en geologische omstandigheden.
Roxanich maakt natuurlijke wijnen van zowel inheemse als internationaal erkende druivenrassen, allemaal in overeenstemming met de hoogste milieunormen, waarbij druiven worden geteeld met traditionele methoden met gewasbeheersing en minimale interventie. In het wijnhuis is mechanische en chemische interventie uitgesloten. Druiven worden opgeslagen in speciaal gevormde vaten, verouderde houten vaten met een capaciteit van 55 tot 75 hl, waar maceratie en gisting plaatsvinden. Na het persen en voor het eerst decanteren, wordt de wijn opnieuw opgeslagen in dezelfde vaten en in 38 hl vaten waar hij drie jaar wordt bewaard om te rijpen.
Deze wijnen worden gekenmerkt door een lang huidcontact dat varieert van vintage tot vintage - 4 tot 6 weken voor de rode wijnen, en voor witte van 8 dagen voor de Chardonnay tot 174 dagen voor zowel Malvazija Antica als de gloednieuwe cuvée 'Ines in White vernoemd naar Mladen's vrouw Ines. Rijke smaken, buitengewone kleuren en volle smaken geven deze wijnen hun werkelijk unieke persoonlijkheden.
Vanaf de eerste jaargangen uit 2005 die in 2008 uit de kelder kwamen, genoten de natuurlijke wijnen van Roxanich wereldwijd van groot succes.
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Naam
Ines u bijelom
Regio
Istrie
Druifsoort
Sauvignon Blanc, Vermentino, Glera, Riesling Italico, Friulano, Pinot Gris en Pinot Blanc.
Producent
Roxanich
Jaar
2010
Kleur
Orange
Soort
Droog
Alcoholpercentage
13,3 %