Aci Urbajs 


Ons bezoek aan Aci Urbajs tijdens The Orange Wine Tour 2019, in Rifnik aan de zuidoostelijke van Slovenië.

 


 

Het was fascinerend om een kijkje in de wereld te mogen nemen van een traditionele Orange Wine maker die op kleine schaal produceert. De wijngaard is maar een hectare groot en is Demeter gecertificeerd. Er wordt vanuit de biodynamische gedachte gewerkt, dus geen pesticiden en er wordt gebruik gemaakt van paarden om het land te bevruchten. 


 

 

Zelf zien ze hun biodynamische van werken niet als als een trend, maar als de standaard traditionele manier van werken op dezelfde manier zoals toen alles begonnen is, volledig verbonden en in een volle cirkel met de natuur. De manier zoals eigenlijk alles zou moeten zijn.


 

 

Het was heel erg mooi om de liefde, focus, passie, toewijding en het respect van dit kleine familiebedrijf te zien, zowel voor hun wijnen, maar ook voor elkaar.


 


Aci Urbajs was een goede vriend van Stanko Radikon. Door vele goede gesprekken raakte hij geïnspireerd om een aantal van de proceskeuzes van Radikon over te nemen in zijn eigen manier van wijn maken. When Stanko in 2016 stierf is hij hier permanent mee doorgegaan om hem te eren. Dit heeft geresulteerd in een lijn van een aantal speciale wijnen die de naam "RadiCall" dragen, wat een naamsvariant is op "Radikon", "call" staat hier voor "recall", om de geest van Radikon levend te houden in deze wijnen.


 Wij denken dat het goed gelukt is om een aantal van de typische Radikon kenmerken in zijn wijnen tot uiting te brengen, zoals bepaalde aroma's, textuur, en het spelen met vrij hoge zuren. 


 We voelde ons vereerd en bevoorrecht om deze samen met de familie te mogen proeven tijdens een hartelijke en warme lunch van mooie authentieke lokale gerechten.
Orange Wine Tour is gemaakt in samenwerking van The Orange Wine Club en Mijn Slovenie 

      30-08-2019 17:23     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.