karlic-schapen-truffelkaas Karlic-truffelkaas
karlic-schapen-truffelkaas Karlic-truffelkaas
KARLIC - Schapen Truffelkaas ca 200g
0 Reviews | Review toevoegen
Milde schapenkaas met truffel, dun gesneden, gaat met ham of in gesmolten vorm met hete polenta.

Gewicht   

0,250 KG

€ 10,00
Prijs per 390-430 gram
 
KARLIC - Schapen Truffelkaas ca 200gDe kaas heeft een unieke en onderscheidende fijne smaak. Karlic schapen truffelkaas is gemaakt van een speciaal recept. Serveer het als een koud voorgerecht begeleid met Istrische droge-ham, gesmolten bovenop polenta of gebruik het voor een "fritaja" met truffels. Menig fijnproever rekent juist deze kaas bij hun favoriete delicatessen, des te meer reden voor u om uzelf te trakteren of geef het als een cadeau aan uw dierbaren.


Familie Karlic 
Een grootvader, een moeder, kleinkinderen en honden.
Het truffelbedrijf van de familie Karlić uit Paladini bij Buzet werd vorige eeuw opgericht door de heer Ivan Rašpolić, om precies te zijn in 1966. Destijds was het Motovun-bos behoorlijk stuk groter dan vandaag. Zowel witte als zwarte truffels die in dat gebied worden gevonden, werden beschouwd als een van de beste truffels in Istrië. Een van de rijkste truffelvelden ligt nu echter aan de onderkant van het Butoniga-meer!

Mevrouw Radmila Karlić ging sinds haar tiende op truffeljacht met haar vader Ivan.

Deze passie is nooit vervaagd en zo zette ze vanaf 1994, samen met haar man Goran, en nu ook met de hulp van haar kinderen, via een bedrijf genaamd GIR, de traditie voort die haar vader Ivan, moeder Danica en oom Lucijano begonnen waren.

Met de hulp van hun 12 honden (7 eersteklas honden, 5 honden die momenteel in opleiding zijn), waarvan sommige mix-rassen zijn (hun uitgebreide praktische ervaring heeft hen geleerd dat deze honden beter bestand zijn tegen ziekten, regen en lage temperaturen), en sommige zijn pure honden, gaat de familie dagelijks op truffeljachten. Er is geen vast werkschema, wat betekent dat elk gezinslid met de honden op truffeljacht mag gaan, of het nu de zoon, de moeder of de vader is; het cruciale punt is natuurlijk om een​​dagelijkse trainingsroutine voor zowel het gezin als de honden te handhaven.

De jarenlange ervaring van de familie Karlić in het oogsten van truffels, die van generatie op generatie is overgedragen, resulteerde in de oprichting van het bedrijf GIR d.o.o. (Goran en Radmila) in 1994, een bedrijf dat zich ertoe verbindt met veel toewijding truffel te jagen, door het verkopen van verse en ingevroren truffels, evenals het verwerken en lanceren van de producten op de binnenlandse en internationale markten. Laat ons u onze schat voorstellen - de truffel, een gastronomisch genot in al zijn verschillende vormen.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.