delicroatia-batic-zaria2017
BATIC - Zaria 2017
0 Reviews | Review toevoegen

Batic Zaria 2017 is een cuvee van zeven witte druiven. Batic Zaria smaakt helemaal anders dan de conventionele 21e-eeuwse wijn.

Gewicht   

1,400 KG

1-3 werkdagen

1-3 werkdagen

€ 30,00
Prijs per 0,75

 

Aantal: 
Bestellen
BATIC - Zaria 2017 

SOORT: 55% Pinela, 20% Zelen, 10% Rebula, 8% Vitovska, 4% Klarnica, 2% Chardonnay, 1% Gele Muscat
KLEUR: Diepe schaduw van geel met amber tinten.

WIJN DISTRICT: Vipavska Dolina

BODEM: mergel

AVG. VINE LEEFTIJD: 28 jaar

Plantdichtheid: 7000 wijnstokken / Ha

OOGSTEN: handgeplukte selectie

LOAD: 0,5 kg / wijnstok

VINE Opbrengst: 4t / Ha

OOGSTTECHNIEK: Zaria vertegenwoordigt de nieuwe dageraad van de eeuwenoude wijncultuur. Het is een cuvee van zeven witte druiven: Pinela, Zelen, Ribolla Gialla, Vitovska, Klarnica, Geel Muscat en Chardonnay.
Alle zeven soorten groeien in dezelfde wijngaard zodat ze goed kunnen bestuiven naast elkaar. Dezelfde filosofie wordt gebruikt voor het oogsten - alle zeven soorten worden geoogst en samen geweekt zodat Zaria de perfecte harmonie kan worden.

Zowel de bewerking van de grond, alsmede de maceratie van de druiven worden uitgevoerd met betrekking tot de oude Vipavska dolina wijnbouwtradities die eeuwenlang in gebruik waren, tot de jaren 1950. Het hele proces is sterk verbonden met de fasen van de maan.

Zaria gerijpt in Sloveens eiken vaten en is gebotteld zonder filtratie en toevoeging van zwaveldioxide.

Zaria's intense kleur is een gevolg van een zeer lage opbrengst per hectare, langer maceratie en de manier waarop het werd gerijpt.

Zoals Zaria werd gefermenteerd bij buitentemperatuur, is het raadzaam om de wijn te serveren bij 14-15 graden Celsius.

Zaria smaakt helemaal anders dan de conventionele 21e-eeuwse wijn. Ons doel was om de traditionele manier van het maken van wijn, waardoor de wijn zijn helende krachten en blijheid krijgt, te doen herleven.

FILTRATIE: Geen

BOTTLING: Elk vat Zaria werd individueel onder een bepaalde fase van de maan gebotteld.

NO. VAN FLESSEN: 4.500 of 0,75 flessen

Alcohol INHOUD: 13,5% vol

Bewaarpotentieel: 2035

 

Ivan en Miha Batic 

Niemand weet wanneer het verhaal van Batic wijnen begon. De geschiedenis bezit het. De voortreffelijkheid van Batič-wijnen werd gewaarborgd door de monniken die in de 16e eeuw op het Batič-landgoed in Šempas woonden. Zelfs vandaag, na al die jaren, is de invloed in Batič-wijnen te herkennen. Door de oude processen van wijnbouw en wijnbereiding te handhaven, zorgen we ervoor dat de wijnen nog steeds worden geboren, niet gemaakt - een weerspiegeling van het grondgebied. We zijn het Vipava-microklimaat dankbaar voor de dagelijkse verweving van de Middellandse Zee en de Alpen, die zo'n origineel karakter in wijnen creëren. De constante wind van Vipava bewaart de vitaliteit van Batic wijnen. Elk nieuw jaar is een complete vreemdeling voor ons, als een pasgeboren baby van de natuur. En elke keer houden we van hem in al zijn glorie. Bedankt voor al deze uitmuntendheid!

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Naam
Zaria
Regio
Vipava
Druifsoort
Pinela, Zelen, Ribolla Gialla, Vitovska, Klarnica,Yellow Muscat and Chardonnay.
Producent
Batic
Jaar
2017
Kleur
orange
Soort
droog
Alcoholpercentage
13%