Zgornjesavinjski zelodec Selisnik
0 Reviews | Review toevoegen

Zgornjesavinjski zelodec is is gegarandeerd vrij van schadelijke kunstmatige toevoegingen. Zgornjesavinjski zelodec word verkocht per ca 350gr.

Gewicht   

0,370 KG

€ 21,00
Prijs per 350

 

De boerderij Selišnik ligt op een hoogte van 720 meter boven de zeespiegel, aan de voet van Velika Planina in de Podvolovljek-vallei, op ongeveer 9 kilometer van het dorp Luče.

Op de Selišnik-boerderij zijn vee en bosbouw altijd het belangrijkste geweest. In het verleden zaten ze ook in de melkproductie, later hadden ze schapen en na 1990 koeien en jongvee.

De dieren grazen op de berg in de zomer, die 1200 meter boven de zee ligt. Naast de verkoop en verwerking van hout uit eigen bos,  produceren en verkopen ze ook verschillende gezouten delicatessen.

Op de boerderij in Selišnik in Podvolovljek wordt al decennia lang maag geproduceerd. De voorouderlijke verworven basiskennis is de afgelopen jaren aangevuld met kennis van het beroep in het kader van de Vereniging van fabrikanten en hun eigen ervaring en kennis.

Bij de traditionele jaarlijkse evaluaties kreeg de maag een aantal prijzen en erkenningen voor zijn kwaliteit.

Sinds 2011 controleren de bevoegde instanties alle stadia van het productieproces van deze vleesspecialiteit. Kmetija Selisnik is een van de pijlers van het officiële certificaat voor de maag Upper Savinja met een beschermde geografische aanduiding.

Het product is gegarandeerd vrij van schadelijke kunstmatige conserveringsmiddelen, kunstmatige antioxidanten, emulgatoren en smaakversterkers. Zgornjesavinjski zelodec is gedroogd vlees gemaakt van geselecteerd, kwalitatief hoogwaardig varkensvlees en spek waaraan zeezout, peper, knoflook, water en suiker zijn toegevoegd. Het mengsel wordt geextrudeerd in een behuizing gemaakt van maag of blaas. Daarna wordt het 3-5 maanden gehard op houten planken. Tijdens dit proces wordt het constant bewaakt en wordt de luchtvochtigheid en temperatuur gecontroleerd.


 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.