VODOPIVEC Vitovska SOLO MM16
0 Reviews | Review toevoegen

VODOPIVEC Vitovska SOLO MM16 is een witte gemacereerde wijn gemaakt in artisanale oude stijl.

Gewicht   

1,300 KG

1-3 werkdagen

1-3 werkdagen

€ 58,00
Prijs per 0,75l

 

Aantal: 
Bestellen

       


VODOPIVEC Vitovska SOLO MM16

100% Vitovska 
Spontane alcoholische gisting met inheemse gisten van 12 maanden in terracotta amforen
Veroudering - 24 maanden in Slavonische eiken vaten.
Filosofie van de productie - Artisanale wijnen in oude stijl, gemacereerd op druivenschil, inheemse gisten,geen filtratie.We zijn in Colludrozza, een klein dorpje in de gemeente Sgonico, op enkele kilometers van Triëst. Het bedrijf werd opgericht in 1994, toen Paolo en Valter hun ouders overnamen. Twee jaar later besloten ze om zich alleen te concentreren op een autochtone variëteit van de Carso, de Vitovska, en creëerden nieuwe wijnstokken met hoge dichtheid die als jonge boompjes werden gekweekt. De beslissing om alleen Vitovska te implanteren was destijds zeer moedig, omdat in zijn land ,Carso, als de inheemse wijnstok bij uitstek kon worden beschouwd, op nationaal niveau vrijwel onbekend was.

De introductie van de Georgische amforen dateert uit 2005 en de keuze is te wijten aan de wens om naar de Vitovska kern te gaan met een essentiële vinificatie waarbij de verschillende elementen van de natuur elkaar kruisen met balans.

 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Naam
Vitovska
Regio
Carso, Kras
Druifsoort
Vitovska
Producent
Vodopivec
Jaar
2016
Kleur
Orange
Soort
Droog
Alcoholpercentage
12,5