Terpin Stamas 2011 720x918
TERPIN - Stamas Rosso IGT 2011
0 Reviews | Review toevoegen

Terpin Stamas Rosso IGT 2011

Gewicht   

1,300 KG

1-3 werkdagen

1-3 werkdagen

€ 35,00
Prijs per 0,75 l

 

Aantal: 
Bestellen

TERPIN - Stamas Rosso IGT 2011

Merlot 80% e Cabernet Sauvignon 20%

Franco Terpin en de Collio
Azienda Agricola Franco Terpin

In het gerijnde gebied van Collio, in Friuli Venezia Giulia (Italië), aan de grens van Slovenië, cultiveert Azienda Agricola Franco Terpin zijn wijngaard van tien hectare. In deze landen, altijd beheerd door zijn familie, heeft Franco Terpin deze wijnstokken al sinds zijn jeugd gezien en zagen ze hem ook opgroeien. Het ijs hem om wijnen zoals hij te maken: duidelijk, streng maar zonnig in uitdrukking en origineel in stijl.

De symbiose van deze locatie inspireert een filosofie van manieren om wijn te maken met waarden zoals genegenheid en respect voor het milieu, de natuur, wijn en mens. Alle productie is op natuurlijke wijze gemaakt: zonder insecticiden, herbiciden en meststoffen, in ongerepte omstandigheden, weg van dagelijkse menging en vervuiling.
Een van de oudste wijn is Tocai uit 1953. De making van skin contact (orange) wijnen begon in 2005: wijnen gefermenteerd met huid en inheemse gisten, gebotteld volgens maanfasen en zonder filtratie.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Naam
Stamas Rosso
Regio
Collio
Druifsoort
Cabernet Sauvignon en Merlot
Producent
Franco Terpin
Jaar
2011
Kleur
Rood
Soort
Droog
Land
Alcoholpercentage
13 %