SKERLJ - Vitovska 2017
0 Reviews | Review toevoegen

SKERLJ Vitovska 2017 is een natuurlijke orange wijn. Er zijn slecht 2000 fles van de SKERLJ Vitovska 2017.

Gewicht   

1,300 KG

1-3 werkdagen

1-3 werkdagen

€ 32,00
Prijs per 0,75 l

 

Aantal: 
Bestellen

SKERLJ - Vitovska 2017

Vitovska Grganja 100%
Italië, Venetië Giulia, Triëst, Sgonico
Bodem van kalksteen
2 weken maceratie zonder temperatuurregeling. 24 maanden rijping in oude houten vaten.
Alcohol: 11,5%

De Matej Skerlj boerderijen beslaan slechts twee hectare over een verzameling van kleine wijngaarden verborgen tussen de bossen van de Carso. Net landinwaarts vanaf het glinsterende water van de Adriatische Zee op een rotsachtig plateau van ongeveer 250 meter boven de zeespiegel, is dit een opmerkelijke streek.
Wijnstokken worden geplant over een dunne laag rood vuil rijk aan ijzer. Op zoek naar leven dringen ze diep door de versteende kalksteen hieronder, wat resulteert in wijnen met een prachtige zuurgraad en een vaak diepe mineraliteit. Het plateau wordt gekoeld door een briesje uit de zee en de bora, een wind die uit bergen naar het oosten komt. Dit is een uniek microklimaat, dat in de juiste handen prachtige wijnen kan produceren.

Matej is jong, bescheiden en hardwerkend. Hij is geïnspireerd door deze zeer speciale plek en hoopt wijnen te maken die er trouw aan zijn. Zijn familie verbouwt hier al drie generaties druiven en opende in 1965 de deuren van hun huis als een osmizza, waar ze hun wijn en de prachtige prosciutto verkopen die ze van lokale varkens maken. De deuren staan ​​vandaag nog open.

Het werk van Matej in de wijnstokken is uitstekend, hij boert organisch, met de hand en met echte integriteit. Dit is een ruw terrein. Wijnstokken variëren in leeftijd en worden geplant met een dichtheid van maximaal 10.000 per hectare, wat de concurrentie tussen de planten bevordert en resulteert in fruit dat complex, mineraal en intens is.

Dit zijn wijnen die alleen van de Carso kunnen zijn, wijnen met een echt gevoel van herkomst.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Naam
Vitovska
Regio
Trieste
Druifsoort
Vitovska Grganja
Producent
Skerlj
Jaar
2017
Kleur
Orange
Soort
Droog
Land
Italië
Alcoholpercentage
11,5 %