SKERLJ - Malvasia 2016
0 Reviews | Review toevoegen

SKERLJ Malvasia 2016 is een natuurlijke orange wijn. Er zijn slecht 2000 fles van de SKERLJ Malvasia 2016.

Gewicht   

1,300 KG

1-3 werkdagen

1-3 werkdagen

€ 32,00
Prijs per 0,75 l

 

Aantal: 
Bestellen

SKERLJ - Malvasia 2016

Malvasia 100%
Italië, Venetië Giulia, Triëst, Sgonico
Gisting in houten vaten gedurende 2 weken in contact met hun huid en zonder temperatuurregeling
Daarna gerijpt in oude houten vaten voor  24 maanden 
Wit, natuurlijk, rustig, aromatisch en geurig
Alcohol: 13,5%

De Matej Skerlj boerderijen beslaan slechts twee hectare over een verzameling van kleine wijngaarden verborgen tussen de bossen van de Carso. Net landinwaarts vanaf het glinsterende water van de Adriatische Zee op een rotsachtig plateau van ongeveer 250 meter boven de zeespiegel, is dit een opmerkelijke streek.
Wijnstokken worden geplant over een dunne laag rood vuil rijk aan ijzer. Op zoek naar leven dringen ze diep door de versteende kalksteen hieronder, wat resulteert in wijnen met een prachtige zuurgraad en een vaak diepe mineraliteit. Het plateau wordt gekoeld door een briesje uit de zee en de bora, een wind die uit bergen naar het oosten komt. Dit is een uniek microklimaat, dat in de juiste handen prachtige wijnen kan produceren.

Matej is jong, bescheiden en hardwerkend. Hij is geïnspireerd door deze zeer speciale plek en hoopt wijnen te maken die er trouw aan zijn. Zijn familie verbouwt hier al drie generaties druiven en opende in 1965 de deuren van hun huis als een osmizza, waar ze hun wijn en de prachtige prosciutto verkopen die ze van lokale varkens maken. De deuren staan ​​vandaag nog open.

Het werk van Matej in de wijnstokken is uitstekend, hij boert organisch, met de hand en met echte integriteit. Dit is een ruw terrein. Wijnstokken variëren in leeftijd en worden geplant met een dichtheid van maximaal 10.000 per hectare, wat de concurrentie tussen de planten bevordert en resulteert in fruit dat complex, mineraal en intens is.

Dit zijn wijnen die alleen van de Carso kunnen zijn, wijnen met een echt gevoel van herkomst.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Naam
Malvasia
Regio
Trieste
Druifsoort
Malvasia
Producent
Skerlj
Jaar
2016
Kleur
Orange
Soort
Droog
Land
Italië
Alcoholpercentage
13 %