Roxanic TeranRe 800x800
ROXANICH - TeranRe 2009
0 Reviews | Review toevoegen
TeranRe 2009 - Roxanich

Gewicht   

1,500 KG

1-3 werkdagen

1-2 weken

€ 31,00
Prijs per 0,75 l
Aantal: 
Bestellen
 
ROXANICH - TeranRe 2009  

Druivensoort: Teran 

Bottelen zonder filtratie, 6 jaar veroudering in grote houten vaten.

Mladen Rozanic 
Met een leven lang liefde voor geweldige wijn, met name de wijnen van de Rhône-vallei, en een passie voor de streek van zijn geboorteland Istrië, zocht Mladen Rozanic lange tijd naar het juiste terrein om zijn wijnen te planten volgens de uitgebreide kennis die hij had opgedaan tijdens zijn reis en geleerd van grote wijnbouwers over de hele wereld.
Vervolgens werden 26 hectare wijngaarden aangeplant gedurende een periode van vier jaar in het westen van Istrië nabij Višnjan, een ideale regio voor Mladen's doeleinden, dankzij de uitstekende klimatologische en geologische omstandigheden.
Roxanich maakt natuurlijke wijnen van zowel inheemse als internationaal erkende druivenrassen, allemaal in overeenstemming met de hoogste milieunormen, waarbij druiven worden geteeld met traditionele methoden met gewasbeheersing en minimale interventie. In het wijnhuis is mechanische en chemische interventie uitgesloten. Druiven worden opgeslagen in speciaal gevormde vaten, verouderde houten vaten met een capaciteit van 55 tot 75 hl, waar maceratie en gisting plaatsvinden. Na het persen en voor het eerst decanteren, wordt de wijn opnieuw opgeslagen in dezelfde vaten en in 38 hl vaten waar hij drie jaar wordt bewaard om te rijpen.
Deze wijnen worden gekenmerkt door een lang huidcontact dat varieert van vintage tot vintage - 4 tot 6 weken voor de rode wijnen, en voor witte van 8 dagen voor de Chardonnay tot 174 dagen voor zowel Malvazija Antica als de gloednieuwe cuvée 'Ines in White vernoemd naar Mladen's vrouw Ines. Rijke smaken, buitengewone kleuren en volle smaken geven deze wijnen hun werkelijk unieke persoonlijkheden.
Vanaf de eerste jaargangen uit 2005 die in 2008 uit de kelder kwamen, genoten de natuurlijke wijnen van Roxanich wereldwijd van groot succes.
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Naam
TeranRE
Regio
Istrie
Druifsoort
Teran
Producent
Roxanich
Jaar
2009
Kleur
Rod
Soort
Droog
Land
Kroatië
Alcoholpercentage
14,2 %