Kriz Plavac Mali Trica 2016
0 Reviews | Review toevoegen

Plavac Mali 2016  100 % Plavac Mali. Opbrengst minder dan 0,75 kg per wijnstok Macaratie van 5 dagen , wilde gisten, rijping 1 jaar in oude oak barrels en 6 maanden in fles. Geen filtratie.

Gewicht   

1,300 KG

1-3 werkdagen

1-3 werkdagen

€ 19,00
Prijs per 0,75l

 

Aantal: 
Bestellen

           

                                                 

Vinarija Kriz - Peljesac, Kroatie
Wij zijn gecertificeerde biodynamische producenten van lokale variëteiten Plavac mali en Grk en onze wijnmakerij bevindt zich op het schiereiland Pelješac in het zuiden van Dalmatië. Onze wijnmakerij bestaat uit slechts 2,7 hectare wijngaarden met een maximale jaarlijkse productie van 6000-8000 flessen (afhankelijk van het jaar). Grk is een inheemse en zeer zeldzame variëteit waaruit we een droge gemacereerde wijn maken met een volle smaak, unieke geur en oranje kleur. De rode wijn van Plavac mali is Pelješac in een fles, gemaakt door het mengen van wijnen uit de regio's Križ en Postup. De wijngaarden op de Križ-heuvel groeien op zanderige dolomietgrond, terwijl de wijngaard in Postup op kalksteen ligt en geleidelijk afdaalt naar de zee. De omstandigheden van de wijngaarden zijn extreem, met uitzonderlijk moeilijk, rotsachtig terrein op een helling van maximaal 45 graden. We hebben het terrein met de hand verfijnd en terrassen aangelegd met droge stenen muren - de beschermers en bewakers van arme grond. De teelt van de wijngaarden en gewassen is 100% natuurlijk en traditioneel, met enkel biologisch-dynamische praktijken. Alleen wilde inheemse gisten worden gebruikt voor fermentatie en de rijping vindt plaats in neutrale grote vaten van Slavonian Oak gedurende 12 maanden. De kracht van onze wijnen ligt in hun natuurlijkheid.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Naam
Plavac Mali Trica
Regio
Peljesac, Dalmatie
Druifsoort
Plavac Mali
Producent
Vinarija Kriz
Jaar
2016
Kleur
Rood
Soort
Droog
Land
Alcoholpercentage
14,5