Kriz-plavac-mali Vinarija-kriz
Kriz-plavac-mali Vinarija-kriz
KRIZ - Plavac Mali 2016
0 Reviews | Review toevoegen
Plavac Mali 2016Ā  100 % Plavac Mali. OpbrengstĀ minder dan 0,5 kg per wijnstok Macaratie van 5 dagen , wilde gisten, rijping 1 jaar in oude barrels en 6 maanden in fles. Geen filtratie.

Gewicht   

1,400 KG

1-3 werkdagen

1-3 werkdagen

ā‚¬Ā 34,00
Prijs per 0,75l
Aantal: 
Bestellen
 
           


KRIZ - Plavac Mali 2016

   

Een droge rode wijn van de variëteit Plavac Mali, met een antieke charme en uitzonderlijke drinkbaarheid, ondanks zijn hoge alcoholgraad (14-15% alc / vol). In elk slokje is de eenvoud en zachtheid van tannine te voelen, wat atypisch is voor rode variëteiten die lange periodes van veroudering vereisen. De Križ-wijn is Peljesac in een fles, gemaakt door het mengen van wijnen uit de regio's Križ en Postup. De minerale tonen en de afgeronde smaak als gevolg van bodemsamenstelling en de nabijheid van de zee plaatsen deze twee posities helemaal bovenaan het assortiment. Serveertemperatuur: 18-20 ° C.

                                             

Vinarija Kriz - Peljesac, Kroatie
Wij zijn gecertificeerde biodynamische producenten van lokale variëteiten Plavac mali en Grk en onze wijnmakerij bevindt zich op het schiereiland Pelješac in het zuiden van Dalmatië. Onze wijnmakerij bestaat uit slechts 2,7 hectare wijngaarden met een maximale jaarlijkse productie van 6000-8000 flessen (afhankelijk van het jaar). Grk is een inheemse en zeer zeldzame variëteit waaruit we een droge gemacereerde wijn maken met een volle smaak, unieke geur en oranje kleur. De rode wijn van Plavac mali is Pelješac in een fles, gemaakt door het mengen van wijnen uit de regio's Križ en Postup. De wijngaarden op de Križ-heuvel groeien op zanderige dolomietgrond, terwijl de wijngaard in Postup op kalksteen ligt en geleidelijk afdaalt naar de zee. De omstandigheden van de wijngaarden zijn extreem, met uitzonderlijk moeilijk, rotsachtig terrein op een helling van maximaal 45 graden. We hebben het terrein met de hand verfijnd en terrassen aangelegd met droge stenen muren - de beschermers en bewakers van arme grond. De teelt van de wijngaarden en gewassen is 100% natuurlijk en traditioneel, met enkel biologisch-dynamische praktijken. Alleen wilde inheemse gisten worden gebruikt voor fermentatie en de rijping vindt plaats in neutrale grote vaten van Slavonian Oak gedurende 12 maanden. De kracht van onze wijnen ligt in hun natuurlijkheid.

 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.