Klabjan- refosk
KLABJAN - Refosk 2011 BL
0 Reviews | Review toevoegen
Klabjan Refosk 2011 BL (zwarte label) is een biodynamische natuurlijke wijn gemaakt van 100% Refosk (Teran) . Bestel online Klabjan Refosk 2011.

Gewicht   

1,400 KG

1-3 werkdagen

1-2 weken

€ 50,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 


KLABJAN -  Refosk 2011 BL

UROS KLABJAN 

De vallei ligt op 3 km van de zee, de Golf van Triëst, en klimt steil naar het noordwesten tot de muur van de Karst-kalksteen tot 400 meter. Noord-oostelijke richting van de uitlopers van het "witte land" van Istrië. De vallei heeft de vorm van een trechter. Bijna open over de zee en dichtbij de karstheuvels. Het heeft een mediterraans klimaat, dat wordt beïnvloed door een significante uitwisseling van lucht, mistral en bora en een significante schommeling van de dag-nachttemperatuur. De grond is gemengd: aan de ene kant van karst kalksteen, klei en mergel land aan de overkant. In het centrale deel van de vallei is de grond gemengd. De wijngaarden worden op een organische manier bewerkt, ze zijn beplant met inheemse grassoorten en worden zonder irrigatie gevoerd.

De wijnen worden op een traditionele manier gemaakt met natuurlijke alcoholische en malolactische gisting en lange rijping op gist, ze worden niet gefilterd met een zeer laag gebruik van sulfieten.

Variëteiten: Malvasia (Istrië) en Refosco (Istrië), Geel Muscat Hrastovlje biotype.

Gecertificeerd biologisch door Bureau Veritas Cert. Nr. BV-SVN-EKO-126


Refosk BL 2011 

Wijngaard rond 50 jaar oud 
30 dagen maceratie
natuurlijke alcoholische en malolactische gisting in stalen tanks
affinatie op droesem gedurende 36 maanden.
SO2 onder 20 mg/l 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Naam
Refosk
Regio
Kras
Druifsoort
Refosco (Teran)
Producent
Klabjan
Jaar
2011
Kleur
Rood
Soort
Droog
Alcoholpercentage
14%