Kabaj-luisa-2011
Kabaj Luisa 2011
0 Reviews | Review toevoegen

Kabaj Luisa 2011 is een cuvee van Friulano, Pinot Bianco, Sauvignon Blanc, en Ribolla die resulteren in een unieke huisstijl.

Gewicht   

1,300 KG

1-3 werkdagen

1-3 werkdagen

€ 24,00
Prijs per 0,75 l

 

Aantal: 
Bestellen


         

 
      Jean Michel Morel - Kabaj    
                                    
 
De oogst uit 1993 was de eerste oogst in de Kabaj familie onder zijn leiding. Jean Michel is bijzonder trots op zijn wijn geproduceerd door de traditionele Georgische methode van wijnopslag in kvevris (amfora's). De witte Cuvee, geproduceerd volgens deze methode, werd voor het eerst geïntroduceerd op de markt in 2008.
Jean Michel Morel is ook lid van de vereniging Xeloba Kartuli (www.kvevri.org), die 25 wijnproducenten verenigt die de kvevri-wijnmethode gebruiken. Ze delen het belang van het volgen van de wortels van de Georgische wijnbereiding en proberen deze oude traditie om te zetten in moderne wijnbouw.
"De bodemstructuur en het klimaat in Slovenië verschillen van die in Italië en Frankrijk, waar ik vroeger werkte." De magie van het maken van wijn is eigenlijk om te profiteren van deze diversiteit, het te combineren met iemands intuïtie om wijn te maken die voldoet aan de eisen de wijnmaker zelf. "

 
Luisa 2011 
94 punten Wine & Spirits
Wijnmaker Jean-Michel Morel verandert de samenstelling van Luisa, afhankelijk van het oogstjaar, deze cuvee van co-gefermenteerde Friulano, Pinot Bianco en Sauvignon Blanc, en Ribolla die gedurende een maand  op de schil gemacereerd zijn. Blootstelling aan lucht transformeert het in een prachtig expressieve wijn met geuren van verse ananas, citroen en mandarijn en perzikaroma's die opgaan in rijke gebakken peren, gember en honing. De textuur is taai en dicht, gekoeld door een stroom van zuren die de smaken sappig en helder houdt. 
Na spontane gisting en een maand maceratie rijpt de wijn 18 maanden lang in 225-liter vaten van Franse eik (barik) en daarna nog een jaar in flessen. Geen filtratie.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Naam
Beli Pinot
Regio
Goriska brda
Druifsoort
Friulano, Pinot Bianco, auvignon Blanc en Ribolla
Producent
Kabaj
Jaar
2011
Kleur
Wit
Soort
Droog
Land
Alcoholpercentage
13 %