Kabaj-beli-pinot
Kabaj Beli Pinot 2015
0 Reviews | Review toevoegen

Kabaj Beli Pinot ( Pinot Blanc) is een elegante, harmonieuze, pittige wijn, een perfecte match voor witte vis, gegrild of in de oven gebakken, of zelfs voor Prosciutto met milde zoete smaak.

Gewicht   

1,300 KG

1-3 werkdagen

1-3 werkdagen

€ 24,00
Prijs per 0,75 l

 

Aantal: 
Bestellen


         

 
      Jean Michel Morel - Kabaj    
                                    
 
De oogst uit 1993 was de eerste oogst in de Kabaj familie onder zijn leiding. Jean Michel is bijzonder trots op zijn wijn geproduceerd door de traditionele Georgische methode van wijnopslag in kvevris (amfora's). De witte Cuvee, geproduceerd volgens deze methode, werd voor het eerst geïntroduceerd op de markt in 2008.
Jean Michel Morel is ook lid van de vereniging Xeloba Kartuli (www.kvevri.org), die 25 wijnproducenten verenigt die de kvevri-wijnmethode gebruiken. Ze delen het belang van het volgen van de wortels van de Georgische wijnbereiding en proberen deze oude traditie om te zetten in moderne wijnbouw.
"De bodemstructuur en het klimaat in Slovenië verschillen van die in Italië en Frankrijk, waar ik vroeger werkte." De magie van het maken van wijn is eigenlijk om te profiteren van deze diversiteit, het te combineren met iemands intuïtie om wijn te maken die voldoet aan de eisen de wijnmaker zelf. "

 
Pinot Blanc (of Witte Bourgogne) is een witte druivensoort. Het is een gevolg van de genetische mutatie van Pinot Gris, die op zijn beurt afgeleid is van een mutatie van Pinot Noir. Er wordt aangenomen dat de Pinot Blanc al werd gedronken door Karel de Grote. Haar thuisland ligt in de Franse regio Elzas.
Druivensoort: 100% Pinot blanc
Wijngaarden: Belo-vrh, Grbunovo
Vinificatie: maceratie - 10 dagen
Rijping: 12 maanden in 225 liter eikenhouten vaten (Frans eiken) en 4 maanden in flessen
Alcoholgehalte: 13,0%
Totaal zuurgehalte: 5 g / liter
Gemiddelde wijnstok leeftijd: 15 jaar
Wijngaarden / Belichting: het zuiden en zuidoosten
Dichtheid van wijnstokken per hectare: 4,000-5,000
Hoogte: 146-250m
Bodemtype: zandsteen en leisteen
Opbrengst per hectare: 3,500-3,800 l
Aantal flessen geproduceerd: 4.500
Aanbevolen serveertemperatuur: 10-12C
Bewaartijd: 5-10 jaar en meer

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Naam
Beli Pinot
Regio
Goriska brda
Druifsoort
Pinot Blanc
Producent
Kabaj
Jaar
2015
Kleur
Wit
Soort
Droog
Land
Alcoholpercentage
13 %