Kabaj-Sauvignon
Kabaj Sauvignon 2016
0 Reviews | Review toevoegen

Kabaj Sauvignon 2016 is vergelijkbaar in stijl met de Franse Sauvignon uit de Loire-vallei. De wijn is kristallijn met een intense goudgele kleur, speels in het glas. Het langdurige boeket wordt gedom

Gewicht   

1,300 KG

1-3 werkdagen

1-3 werkdagen

€ 24,00
Prijs per 0,75 l

 

Aantal: 
Bestellen


         

 
      Jean Michel Morel - Kabaj    
                                    
 
De oogst uit 1993 was de eerste oogst in de Kabaj familie onder zijn leiding. Jean Michel is bijzonder trots op zijn wijn geproduceerd door de traditionele Georgische methode van wijnopslag in kvevris (amfora's). De witte Cuvee, geproduceerd volgens deze methode, werd voor het eerst geïntroduceerd op de markt in 2008.
Jean Michel Morel is ook lid van de vereniging Xeloba Kartuli (www.kvevri.org), die 25 wijnproducenten verenigt die de kvevri-wijnmethode gebruiken. Ze delen het belang van het volgen van de wortels van de Georgische wijnbereiding en proberen deze oude traditie om te zetten in moderne wijnbouw.
"De bodemstructuur en het klimaat in Slovenië verschillen van die in Italië en Frankrijk, waar ik vroeger werkte." De magie van het maken van wijn is eigenlijk om te profiteren van deze diversiteit, het te combineren met iemands intuïtie om wijn te maken die voldoet aan de eisen de wijnmaker zelf. "

 

Sauvignon 2016

Sauvignon of Muskat-Sylvaner (of Sauvignon Blanc) is een witte druivensoort en is waarschijnlijk afkomstig uit de omgeving van Bordeaux (Frankrijk). Tegenwoordig is het wereldwijd wijdverbreid. De druif wordt laat geoogst, de wijn is droog en heeft een aanzienlijk hoog alcoholgehalte .

12 maanden in 225 l eiken vaten (Franse eik) en 4 maanden in flessen

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Naam
Beli Pinot
Regio
Goriska brda
Druifsoort
Sauvignon
Producent
Kabaj
Jaar
2013
Kleur
Wit
Soort
Droog
Land
Alcoholpercentage
13 %