Kabaj-Ravan-2013
Kabaj Ravan 2013
0 Reviews | Review toevoegen

"Ravan" is de huisnaam voor de lokale variëteit die vroeger bekend stond als Tocai Friulano, Sauvignon Vert, Sauvignonasse en meest recent Jakot. 92 points Wine & Spirits.

Gewicht   

1,300 KG

1-3 werkdagen

1-3 werkdagen

€ 24,00
Prijs per 0,75 l

 

Aantal: 
Bestellen


         

 
      Jean Michel Morel - Kabaj    
                                    
 
De oogst uit 1993 was de eerste oogst in de Kabaj familie onder zijn leiding. Jean Michel is bijzonder trots op zijn wijn geproduceerd door de traditionele Georgische methode van wijnopslag in kvevris (amfora's). De witte Cuvee, geproduceerd volgens deze methode, werd voor het eerst geïntroduceerd op de markt in 2008.
Jean Michel Morel is ook lid van de vereniging Xeloba Kartuli (www.kvevri.org), die 25 wijnproducenten verenigt die de kvevri-wijnmethode gebruiken. Ze delen het belang van het volgen van de wortels van de Georgische wijnbereiding en proberen deze oude traditie om te zetten in moderne wijnbouw.
"De bodemstructuur en het klimaat in Slovenië verschillen van die in Italië en Frankrijk, waar ik vroeger werkte." De magie van het maken van wijn is eigenlijk om te profiteren van deze diversiteit, het te combineren met iemands intuïtie om wijn te maken die voldoet aan de eisen de wijnmaker zelf. "

 
Ravan 2013 

92 points Wine & Spirits

  This friulano is shy at first, offering simple flavors of green pear in a slightly chewy texture. The wine gains complexity over several days, becoming creamier, with succulent peach and honeydew melon flavors in a honeyed richness. Vibrant acidity runs through the wine's core, keeping the flavors fresh and as cool as a cucumber on the way to a bone-dry finish. 

 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Naam
Ravan
Regio
Goriska brda
Druifsoort
Tocai Friulano
Producent
Kabaj
Jaar
2013
Kleur
Wit
Soort
Droog
Land
Alcoholpercentage
13 %