kabaj-chardonnay-2007
Kabaj Chardonnay 2007
0 Reviews | Review toevoegen

Kabaj Chardonnay 2007 glashelder, de kleur van oud goud neigend naar barnsteen.

Gewicht   

1,300 KG

1-3 werkdagen

1-3 werkdagen

€ 55,00
Prijs per 0,75 l

 

Aantal: 
Bestellen


         

 
      Jean Michel Morel - Kabaj    
                                    
 
De oogst uit 1993 was de eerste oogst in de Kabaj familie onder zijn leiding. Jean Michel is bijzonder trots op zijn wijn geproduceerd door de traditionele Georgische methode van wijnopslag in kvevris (amfora's). De witte Cuvee, geproduceerd volgens deze methode, werd voor het eerst geïntroduceerd op de markt in 2008.
Jean Michel Morel is ook lid van de vereniging Xeloba Kartuli (www.kvevri.org), die 25 wijnproducenten verenigt die de kvevri-wijnmethode gebruiken. Ze delen het belang van het volgen van de wortels van de Georgische wijnbereiding en proberen deze oude traditie om te zetten in moderne wijnbouw.
"De bodemstructuur en het klimaat in Slovenië verschillen van die in Italië en Frankrijk, waar ik vroeger werkte." De magie van het maken van wijn is eigenlijk om te profiteren van deze diversiteit, het te combineren met iemands intuïtie om wijn te maken die voldoet aan de eisen de wijnmaker zelf. "

 

Chardonnay 2007 

De wijn is glashelder, de kleur van oud goud neigend naar barnsteen. Het boeket is rijp als sappige gele perziken, segmenten van geel fruit en kleine noten, vooral hazelnoten en zoethout. Het mondgevoel is vol en volwassen. Zoals gebruikelijk is voor Chardonnay, is het een beetje romig. De wijn vertoont een consistente mineraliteit die aanvoelt als zachte tannines met fijne korrels. De afwerking is middelmatig lang met een zichtbare mineraliteit. Een harmonieuze wijn in een moderne stijl, bereid met oude formules. Gaat goed samen met groentegerechten, met name gegrilde champignons of champignonsaus, gerookte of rijke vis en zeevruchten (kreeft, octopus) en met vlees zonder vet: eend, kip en lam.

Chardonnay 2007 had 60 dagen skin contact (maceratie) en rijping van  24 maanden in 225 l eiken vaten (Franse eik) en 6 maanden in de flessen.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Naam
: Chardonnay
Regio
: Goriska brda
Druifsoort
: Sauvignon
Producent
: Kabaj
Jaar
: 2013
Kleur
: Wit
Soort
: Droog
Land
: Slovenië
Alcoholpercentage
: 13 %