delicroatia-fedora-zelen-2017
FEDORA - Zelen 2017
0 Reviews | Review toevoegen

Zelen is de beroemdste inheemse druifsoort van Vipava valley, die vanwege het beperkte aanbod nog steeds moeilijk te verkrijgen is.

Gewicht   

1,400 KG

€ 16,00
Prijs per stuk

 

FEDORA - Zelen 2017

Druifsoort: 100% Zelen
Wijnbouwgebied: Vipavska dolina
Hoogte: 250m-300m
Bodemsamenstelling: mergel, zandsteen
Leeftijd van de wijngaard: 20 jaar
Vinificatie: spontane gisting op eigen gist, 4 dagen maceratie
Rijping: 12 maanden op droesem in eiken vaten van 1600 liter
Serveertemperatuur: 9-12 ° C
Voedingscombinaties: salades, kokkels, vis, gevogelte, kalfsvlees

FEDORA'S VERHALEN

We genieten van wijn. Het doet ons nadenken, plezier hebben, onthouden. We vertellen verhalen over Fedora en over de geschiedenis van onze familie en ons huis. Zijn ze waar, veranderd of nep? Wij laten u rechter zijn. Elke wijn heeft zijn eigen verhaal.


Vrienden
                            

De jeugd maakte hen onafscheidelijke vrienden. Ze hebben alles samen gedaan. De ene was een jager, de andere een hond. De ene ving dieren, de andere ving zonnestralen in het bos en condenseerde ze in zoetheid op de bodem van zijn glas. Toen ze op een dag zorgeloos door het bos dartelden, hoorden ze een geluid in de struiken. De hond snelde ernaar toe terwijl de jager zijn geweer voorbereidde en zich al inbeeldde dat hij nog een veer zou krijgen die zijn fedora zou sieren. Maar heel even verstoorde een balk zijn doel, trilde zijn geweer en het lot stal het leven van iemand die hem het dierbaarst was. Dit was de laatste keer dat de jager een pistool aanraakte. Sindsdien heeft hij besloten slechts een waarnemer van zijn bos te worden. En, verbijsterd door alle tinten groen, begon hij de zonnestralen op te vangen en te condenseren in zoetheid die onze glazen vult.

Fedora.
Huis van inheemse wijnen

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Naam
Pet Nat
Regio
Vipava
Druifsoort
Zelen
Producent
Fedora
Jaar
2017
Kleur
Wit
Soort
Droog
Land
Slovenië
Alcoholpercentage
12,5 %