Fedora Pinela 2018
FEDORA - Pinela 2018
0 Reviews | Review toevoegen

Fedora Pinela 2018 is vrolijk, licht en fruitig. Het is de wijn die we drinken om onszelf te ontspannen en te verrassen.

Gewicht   

1,400 KG

1-3 werkdagen

1-3 werkdagen

€ 16,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

FEDORA - Pinela 2018

Pinela is een inheemse druifsoort die we zelden de kans krijgen om te ervaren, omdat het uniek is voor de Vipava vallei en slechts in beperkte hoeveelheden wordt gekweekt. De eerste vermelding van Pinela dateert uit 1324. Het is zeer goed aangepast aan ons klimaat. Het is echter een moderne, heldere wijn.

Het label vertelt het verhaal van de maankalender, waarmee we rekening houden met alles wat we doen in de wijngaarden en in de kelder.

Druifsoort: Pinela
Positie: Erzelj Hill
Hoogte: 250m-300m
Bodemsamenstelling: mergel, zandsteen
Blootstelling: zuidelijke hellingen, terrassen
Leeftijd van de wijngaard: 41 jaar
Vinificatie: spontane gisting, korte maceratie.
Zwavel: Geen zwavel toegevoegd tot het bottelen
Veroudering: 6 maanden in roestvrij stalen tanks met droesem, 10% is verouderd in oude barrique vaten
Serveertemperatuur: 9-12 ° C
Voedingscombinaties: schaaldieren, pasta, salades

DE VERHALEN VAN FEDORA

We genieten van wijn. Het laat ons wegen, plezier hebben, onthouden. We vertellen de verhalen van Fedora en de geschiedenis van onze familie en ons huis. Zijn ze waar, veranderd of nep? Wij laten u de rechter zijn. Elke wijn heeft zijn eigen verhaal.


Tattoo                                                    
                      
   

Een wijnmaker met een zeer slechte herinnering ging naar een grote stad aan zee, waar hij alles had wat hij wist over druiven, de maan en de vruchtbaarheid van de grond op zijn rug getatoeëerd. Naarmate de tijd verstreek, trouwde hij uiteindelijk, uit liefde voor de cursus - maar zijn liefde was alleen voor grapevine. Hij koesterde de avonden waarin zijn vrouw hem telkens opnieuw voorlas vanaf zijn littekenrug. Maar zijn lot was in verschillende woorden geschreven. Op een dag, toen hij terugkeerde van een andere zware werkdag in de wijngaard, stak een koopman zijn weg over. Deze handelaar verkocht onze wijnmaker een kleine spiegel waarvan hij zei dat hij hem van zijn rug kon lezen. Dit betekende dat hij voor een andere hongerige mond moest zorgen, dus gooide hij zijn vrouw prompt uit zijn huis en uit zijn leven. Vanaf die dag keek hij nooit naar een andere vrouw. Mensen zeggen dat je hem nog steeds op een warme zonnige dag kunt zien werken in zijn wijngaard, alleen gekleed in broeken, laarzen en een hoed vol barstende liefde voor zijn wijnstok. Zelfs van veraf kun je verblind worden door zijn zakspiegel, die zijn ongeëvenaarde passie weerspiegelt. We zijn trots op onze Pinela Heralds-wijn, het onuitwisbare teken.

Fedora.
Huis van inheemse wijnen

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Naam
Pinela
Regio
Vipava
Druifsoort
Pinela
Producent
Fedora
Jaar
2018
Kleur
Wit
Soort
Droog
Land
Slovenië
Alcoholpercentage
13 %