delicroatia-fedora-pet-nat
FEDORA - Pet Nat Rebula 2019
0 Reviews | Review toevoegen

Fedora Pet Nat Rebula 2019 is natuurlijke, vrolijke en zeer fruitige mousserende wijn zonder enkele toevoegingen.

Gewicht   

1,400 KG

1-3 werkdagen

1-3 werkdagen

€ 16,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

FEDORA - Pet Nat 2019

100 % Rebula 

Wijnbouwgebied: Vipavska dolina
Hoogte: 250m-300m
Bodemsamenstelling: mergel, zandsteen
Leeftijd van de wijngaard: 3-10 jaar
Vinificatie: spontane gisting op eigen gist, geen zwavel toegevoegd
Veroudering: primaire gisting wordt afgewerkt in de fles, geschikt om een ​​maand na het gistingsproces te drinken
Serveertemperatuur: 7-9 ° C
Voedingscombinaties: sushi, gerookte zalm, scampi, brie

Pét-Nat is de afkorting voor de Franse term pétillant-naturel, een natuurlijk mousserende wijn gemaakt met de voorouderlijke methode (méthode ancestrale). We bottelen de wijn voordat de eerste gisting klaar is, wat betekent dat de sprankelende kwaliteit een gevolg is van natuurlijk geproduceerd kooldioxide van de suikers in de druiven. We voegen geen zwavel toe of filteren de wijn niet. Het droesem in de fles zorgt ervoor dat de wijn lang meegaat.

Deze methode is tegelijkertijd heel eenvoudig en erg moeilijk vanwege de onvoorspelbaarheid van het eindresultaat. Het produceert rustieke maar zachte, vrolijke en zeer fruitige mousserende wijn die het terroire van de regio weerspiegelt waarin hij groeit.

FEDORA'S VERHALEN

We genieten van wijn. Het doet ons nadenken, plezier hebben, onthouden. We vertellen verhalen over Fedora en over de geschiedenis van onze familie en ons huis. Zijn ze waar, veranderd of nep? Wij laten u de rechter zijn. Elke wijn heeft zijn eigen verhaal.
                                                                                              

Zeemeermin 
          
  
Onze grootvader, die wijn naar Triëst reed, vertelde het verhaal van hoe de zee ooit zijn aandacht trok. Hij zag een zeemeermin wiens schoonheid en gratie alles overtrof wat hij ooit had gezien. De nimf probeerde hem te overtuigen om zich bij haar te voegen. Met slechts één beweging veranderde ze de richting van de wind - het zeil van een nabijgelegen boot kroop en sloeg de zeeman op zijn nek. Grootvader keek naar deze storm in de zee en vergat dat hij wijn vervoerde. De wagen met de wijn boog zich voorover en de vaten rolden weg naar de zee. Hij gaf er niet om; hij had het mooiste wezen gezien dat voor altijd in zijn geheugen zou blijven hangen. We hebben hem onze sprankelende Pet-Nat opgedragen, die, net als de zee na de storm, alleen als het kalm is het verhaal van een onbegrensde liefde onthult.

 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Naam
Pet Nat
Regio
Vipava
Druifsoort
rebula
Producent
Fedora
Jaar
2019
Soort
Droog
Land
Slovenië
Alcoholpercentage
12,3 %