Fedora-chardonnay-2016
FEDORA -Chardonnay 2016
0 Reviews | Review toevoegen

Fedora Chardonnay 2016 kan waarschijnlijk worden gezegd dat het ondanks zijn jeugd al een geweldige wijn is met een rijke body en extreem elegante aroma's.

Gewicht   

1,400 KG

1-3 werkdagen

1-3 werkdagen

€ 16,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

FEDORA - Chardonnay 2016 

Chardonnay is een van de twee internationale variëteiten die door mijn vader zijn geplant. Het wordt gekenmerkt door het verouderingsproces dat plaatsvindt in Franse eiken vaten van 500 liter.

Dit is onze Franse wijn. Als we een internationale wijn moeten hebben, kan deze net zo goed echt internationaal zijn.

Druifsoort: Chardonnay
Wijnbouwgebied: Vipavska dolina
Hoogte: 230m
Bodemsamenstelling: mergel, zandsteen
Vinificatie: spontane gisting, geen gist toegevoegd, de helft wordt geperst na korte maceratie, de andere helft na maceratie gedurende 2-4 dagen
Zwavel: geen zwavel toegevoegd tot het bottelen
Rijping op fles: 12 maanden op 1000, 500 en 225 liter Franse eiken vaten
Serveertemperatuur: 11-15 ° C
Voedingscombinaties: champignons, kokkels, truffels, lam, gevogelte

FEDORA'S VERHALEN  

We genieten van wijn. Het doet ons nadenken, plezier hebben, onthouden. We vertellen verhalen over Fedora en over de geschiedenis van onze familie en ons huis. Zijn ze waar, veranderd of nep? Wij laten u de rechter zijn. Elke wijn heeft zijn eigen verhaal.

De bruidegom         

Een jonge man vol hoop ging naar Triëst, waar hij zijn eerste vaten wijn verkocht. Hij legde een mooie hoop geld, die hij voor bruidsschat wilde gebruiken, onder zijn hoed. Terwijl hij terugkeerde, zag hij nieuw leven dat naar de zon ontsproot - eindelijk was de lente aangebroken!

Toen hij terugkeerde naar zijn dorp, merkte hij de eerste vonken op van het jaarlijkse vreugdevuur dat de gezichten van de dorpelingen helder verlichtte en het maanlicht zelf nabootste. Maar de man had er geen last van. Vastbesloten om in het huwelijk om de hand van de burgemeester te vragen, liep hij eerst naar haar vader. Omdat hij een respectvolle jonge jongen was, hief de bruidegom zijn hoed op en de wind blies zijn zuurverdiende geld in het woedende vuur. Maar zijn toekomstige bruid, verblind door de rijkdommen die door de lucht vlogen, volgde hen regelrecht de vlammen in. De gruwelijke dorpelingen konden niets anders doen dan getuigen hoe het meisje eeuwige loyaliteit aan het vlammende beest beloofde. De bruidegom stond als bevroren; zijn hart stopte en de vonk in zijn ogen was verdwenen. Maar zijn fabel leeft voort in onze Chardonnay.

Fedora
Huis van inheemse wijnen

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Naam
Chardonnay
Regio
Vipava
Druifsoort
Chardonnay
Producent
Fedora
Jaar
2016
Kleur
Wit
Soort
Droog
Land
Slovenië
Alcoholpercentage
14 %