Flos Olei-beoordeling |
2018: 95 punten. |
Andere prijzen |
Zilveren medaille in 2018 in New York, gouden medaille in 2016 in Japan, winnaar van de BIOL Gold Award in 2015 en 2016, geïntegreerd in de top 25 WBOO 2015/2016, 95 punten in Flos Olei, medaille van goud bij de L'Orciolo D'Oro-wedstrijd in Italië, de beste gastronomische olijfolie |
Afkomst |
Vodnjan, Istrië (reg.), Kroatië |
olijfgaard |
OPG Chiavalon Sandi (25ha, 16.000 l pa) |
OPG Chiavalon Sandi (25ha, 16.000 l pa) |
Istrische Bianchera, Carbonazza, Buza, Rosignola, Morasola |
oogst |
Begin oktober 2018 |
kleur |
Licht en intens goud met delicate hints van groen |
aroma |
Vol en rond, tonen van onrijpe tomaten, banaan en witte appel, salade en selderijsmaak |
smaak |
Rijk en complex, artisjok, andijvie, uitstekende bitterheid en smaak |
borden |
Groentegerechten, carpaccio van zalm, tomatensalade, gebakken aardappelen, puree van erwten, risotto van artisjok, gegratineerde mosselen, tonijnwijnsteen, gebakken konijn en vollaile, mozzarella |
Lage zuurgraad
(waarde) |
0,12%
Grenswaarde voor de benaming "extra vierge" <0,8% |
Lage peroxidewaarde
(versheid) |
4,7 meqO2 / Kg
Grenswaarde voor de benaming "extra vierge" <20 meqO2 / Kg |
Totaal gehalte aan polyfenolen |
428 mg / kg
(Premium Oliën> 250 mg / g, recordwaarden 500-800 mg / kg) |