batic-valentino batic-valentino-200ml
batic-valentino batic-valentino-200ml
BATIC - Valentino 2015
0 Reviews | Review toevoegen
​Valentino wordt gemaakt van gedroogde druiven van Pinela en Ribolla. Alleen de beste oogsten van de beste jaren worden gebruikt. Bestel online Valentino 2015

Gewicht   

1,000 KG

1-3 werkdagen

1-3 werkdagen

€ 30,00
Prijs per 200 ml
Aantal: 
Bestellen
 
BATIC - Valentino 2015

Valentino 2015 - 200 ml 

SORT: 50% Pinela, 50% Rebula

WIJNDISTRICT: Vipava

CULTUUR: Biodynamisch (Demeter) met PCS

BODEM: mergel

AVG. WIJNGAARD ​​LEEFTIJD: 25 jaar

VINTAGE TIME: oktober

OOGSTEN: handleiding (selectie)

OOGSTTECHNOLOGIE:
De oogst werd handmatig uitgevoerd - alleen de edelste druiven werden geselecteerd en van elke wijnstok geplukt.

Valentino is gemaakt van gedroogde druiven van Pinela en Ribolla. Alleen de beste oogsten uit de beste jaren worden gebruikt.

De oogst start midden oktober en de druiven worden in houten kisten gelegd. Deze kratten worden vervolgens op een droge en winderige zolder gezet en natuurlijk gedroogd tot april.

Gedurende deze tijd worden druiven rozijnen - deze smaak is ook aanwezig in de Valentino-wijn. Elke druif wordt zorgvuldig geïnspecteerd voordat hij wordt verpletterd.

Na een week handmatig selecteren begint het vergruizen van de druiven. Traditioneel worden Valentino-druiven verbrijzeld met Pasen.

Een liter Valentino wordt uit de eerste 25 kilo van de geplukte en gedroogde druiven geperst. De wijn wordt vervolgens gegoten in Sloveense eiken vaten en gerijpt van anderhalf tot vier jaar.

Valentino wordt handmatig gebotteld - elk vat individueel, onder een bepaalde maan. Welkom in het Valentino-sprookje.

KLEUR: intens en diep barnsteen, met mooie gouden tinten.
Veroudering  potentieel : 2050

Ivan en Miha Batic 
Niemand weet wanneer het verhaal van Batic wijnen begon. De geschiedenis bezit het. De voortreffelijkheid van Batič-wijnen werd gewaarborgd door de monniken die in de 16e eeuw op het Batič-landgoed in Šempas woonden. Zelfs vandaag, na al die jaren, is de invloed in Batič-wijnen te herkennen. Door de oude processen van wijnbouw en wijnbereiding te handhaven, zorgen we ervoor dat de wijnen nog steeds worden geboren, niet gemaakt - een weerspiegeling van het grondgebied. We zijn het Vipava-microklimaat dankbaar voor de dagelijkse verweving van de Middellandse Zee en de Alpen, die zo'n origineel karakter in wijnen creëren. De constante wind van Vipava bewaart de vitaliteit van Batic wijnen. Elk nieuw jaar is een complete vreemdeling voor ons, als een pasgeboren baby van de natuur. En elke keer houden we van hem in al zijn glorie. Bedankt voor al deze uitmuntendheid!

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Naam
Valentino
Regio
Vipava
Druifsoort
Pinela,Rebula
Producent
Batic
Jaar
2015
Kleur
Orange
Soort
dessertwijn
Alcoholpercentage
12%