Batic-merlot-2014
Batic Merlot 2014
0 Reviews | Review toevoegen

Batic Merlot 2014 late hervest. Batic Merlot 2014 is afkomstig uit gecertificeerde biodynamisch beheerde wijngaard.

Gewicht   

1,200 KG

1-3 werkdagen

1-3 werkdagen

€ 24,00
Prijs per 0,75 l

 

Aantal: 
Bestellen

Voor de Merlot rassen houden we vast aan de oude Vipava wijze van verwerking en het cultiveren van wijn. Belangrijk voor een goede wijn is de wijngaard en alles wat daarmee samenhangt. De kelder is alleen een plek van rust waar de most in wijn rijpt. De paradox is dit: hoe minder aanwezig de wijnmaker is, hoe schoner en perfecter de wijn rijpt. En in de wijngaard geldt het tegenovergestelde. De wijn moet in de volle zon staan en weinig schaduw. De enige schaduw die welkom is, is die van de mens.

In augustus beginnen we de druiven te verdunnen. In het begin van oktober, tijdens de voor-oogst, oogsten we 5% van de merlot. Een eind oktober beginnen we met een geselecteerde Merlot oogst.

De druiven macereren gedurende 30 dagen met behulp van eigen gist tijdens de voor-oogst. Het fijne sediment gieten we in het Sloveens eiken vaten waar de wijn een eigen elegantie ontwikkeld zonder hulp van de mens.

 

Ondertussen, ontbitterd de wijn zichzelf. De wijn wordt gebotteld tijdens een volle maan die  de wijn kalmeert en hem een lange en schitterende toekomst geeft.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Naam
: Merlot
Regio
: Vipava Vallei
Druifsoort
: Merlot
Producent
: Batic
Jaar
: 2014
Kleur
: Rood
Soort
: Droog
Land
: Slovenië
Alcoholpercentage
: 13 %