650x650
BATIC - Merlot 2014
0 Reviews | Review toevoegen

Batic Merlot 2014 late hervest. Batic Merlot 2014 is afkomstig uit gecertificeerde biodynamisch beheerde wijngaard.

Gewicht   

1,400 KG

1-3 werkdagen

1-3 werkdagen

€ 24,00
Prijs per 0,75 l

 

Aantal: 
Bestellen

BATIC - Merlot 2014

100% Merlot

Voor de Merlot rassen houden we vast aan de oude Vipava wijze van verwerking en het cultiveren van wijn. Belangrijk voor een goede wijn is de wijngaard en alles wat daarmee samenhangt. De kelder is alleen een plek van rust waar de most in wijn rijpt. De paradox is dit: hoe minder aanwezig de wijnmaker is, hoe schoner en perfecter de wijn rijpt. En in de wijngaard geldt het tegenovergestelde. De wijn moet in de volle zon staan en weinig schaduw. De enige schaduw die welkom is, is die van de mens.

In augustus beginnen we de druiven te verdunnen. In het begin van oktober, tijdens de voor-oogst, oogsten we 5% van de merlot. Een eind oktober beginnen we met een geselecteerde Merlot oogst.

De druiven macereren gedurende 30 dagen met behulp van eigen gist tijdens de voor-oogst. Het fijne sediment gieten we in het Sloveens eiken vaten waar de wijn een eigen elegantie ontwikkeld zonder hulp van de mens.

Ondertussen, ontbitterd de wijn zichzelf. De wijn wordt gebotteld tijdens een volle maan die  de wijn kalmeert en hem een lange en schitterende toekomst geeft.

Ivan en Miha Batic 

Niemand weet wanneer het verhaal van Batic wijnen begon. De geschiedenis bezit het. De voortreffelijkheid van Batič-wijnen werd gewaarborgd door de monniken die in de 16e eeuw op het Batič-landgoed in Šempas woonden. Zelfs vandaag, na al die jaren, is de invloed in Batič-wijnen te herkennen. Door de oude processen van wijnbouw en wijnbereiding te handhaven, zorgen we ervoor dat de wijnen nog steeds worden geboren, niet gemaakt - een weerspiegeling van het grondgebied. We zijn het Vipava-microklimaat dankbaar voor de dagelijkse verweving van de Middellandse Zee en de Alpen, die zo'n origineel karakter in wijnen creëren. De constante wind van Vipava bewaart de vitaliteit van Batic wijnen. Elk nieuw jaar is een complete vreemdeling voor ons, als een pasgeboren baby van de natuur. En elke keer houden we van hem in al zijn glorie. Bedankt voor al deze uitmuntendheid!

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Naam
Merlot
Regio
Vipava Vallei
Druifsoort
Merlot
Producent
Batic
Jaar
2014
Kleur
Rood
Soort
Droog
Alcoholpercentage
13 %