BATIC - Angel 9 Reserve
BATIC - Angel 9 Reserve
BATIC - Angel 9 Reserve
0 Reviews | Review toevoegen
Het mengen van een huisstijl, 7 druiven verspreid over 3 jaargangen gaan in elk vat van Angel. Langzaam te openen. Dit is een van de meest reflecterende wijnen van mensen en plaats in onze portfolio.

Gewicht   

1,314 KG

€ 39,00
Prijs per 0,75 l
 
BATIC - Angel 9 Reserve

Met
een immens respect voor de natuur en door zichzelf meer als deskundige verzamelaars in plaats van hardhandige wijnmakers te zien, maakt de familie Batič wijnen die het land en vintage sinds 1592 vertegenwoordigen. Hun benadering van de wijnbouw gaat verder dan het biologische en biologisch-dynamische. Ingeklemd tussen Italië, Oostenrijk, Hongarije en Kroatië, ligt de Vipavska Dolina (Vipava Valley) binnen de Primorje wijngebied van West-Slovenië rechts langs de Italiaanse grens. Het land heeft zowel een mediterrane als alpiene microklimaat in combinatie met mergel, klei, flysch en zandsteen rijke grond. Warme koesterende lucht stroomt vanaf de Adriatische Zee en op de vlaktes van de regio Friuli-Venezia Giulia terwijl koele lucht snelt naar beneden van de Alpen wat het behouden van zuurgraad en aromaten helpt. Over het algemeen wordt de regio gekenmerkt door krachtig mineraal gedreven rood als Refosk, Bordeaux rassen zoals Cabernet Franc, Merlot en Cabernet Sauvignon (zoals ook gebruikelijk in het naburige Fruili), en een groot aantal fascinerende witte rassen zoals Pinela, Pinot Gris, Zelen, Klarnica, Vitovska en Rebula.
 
Angel is niet alleen de naam van Miha's zoon, het is de eerste plaats op het landgoed waar de Middellandse Zee en de Alpen klimaten voldoen. Deze botsing van warm en koud creëert een intense wind het hele jaar door. Het houdt ongedierte weg, zozeer zelfs dat de hele wijngaard nooit bespoten is met sulfiet. De wijngaard is ook omingd door oerbossen die fungeren als een filter het zuiveren van de lucht.
VINTAGE: 2009
DRUIF SAMENSTELLING:
Chardonnay, Sivi Pinot, Sauvignon, Laški Rizling, Pinela, Rebula, Vitovska, Zelen en Malvazija
KLIMAAT: Middellandse Zee en de Alpen
MACERATIE: Grote Sloveense eiken vaten
AGING: 24 maanden in het Sloveens eiken vat
Zuurtegraad: 4,8 g / l
Restsuiker: 1,2 g / l
Verouderingspotentieel: 30 jaar

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Naam
Angel 9
Regio
Vipavska dolina
Druifsoort
Chardonnay, Sivi Pinot, Sauvignon, Laški Rizling, Pinela, Rebula, Vitovska, Zelen en Malvazija
Producent
BATIC
Jaar
2009
Kleur
Wit
Soort
Droog
Alcoholpercentage
14 %