De Batič Merlot wordt pas typisch nadat de fles minstens een half uur open is geweest.
Toch wordt het wachten beloond met het gevoel van warme frambozen, de geur van vers gebakken pruimendeeg met een zachte geur van vanille en de zich ontwikkelende noot van pruimen.
Variëteit: Merlot
Wijnbouwgebied: Vipava Valley, Slovenië
Cultivatie: Biodynamisch (Demeter) met PCS
Oogst: Oktober, Met de hand
Opbrengst: 0,6 kg/wijnstok
Ong. Wijnstokleeftijd: 35 jaar
Vinificatie: Selectie en oogst van de Merlot-druiven werden eind oktober uitgevoerd. De druiven werden dertig dagen geweekt, met gist verzameld in de pre-oogst.
De most werd gegoten in Sloveense eikenhouten vaten, samen met fijne droesem. Daar ontwikkelde de wijn zijn elegantie zonder de aanraking van de mens. Ook vond er ontzuring plaats.
Sulfiet: geen sulfiet toegevoegd tot het bottelen
Filtratie: Nee
Alcohol: 14%
Serveertemperatuur: 18-20 °C