batic-malvazija-selekcija
BATIC - Laski Rizling 2020
0 Reviews | Review toevoegen
BATIC - Laski rizling 2020

Gewicht   

1,500 KG

1-3 werkdagen

1-3 werkdagen

€ 29,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
BATIC - Laski rizling 2020

100 % Laski rizling 


De wijn is 100% Laški Riesling jaar 2020, in de Vipava-regio. De linkerkant van de wijngaard ligt het dichtst bij de bron van de Lijak-beek. De wijngaard ligt net onder het startpunt voor parachutespringen. Het is een gebied waar de wind de hele tijd beetje bij beetje waait. In de ochtend vormt zich gedurende korte tijd ook mist van de genoemde beek.
Door de natuurlijke omstandigheden konden de druiven worden verrijkt met edelrot, d.w.z. botrytis, wat niet het meest kenmerkende is van de plaatsen die zich op het kruispunt van het mediterrane en continentale subalpiene klimaat bevinden.

De wijn is geschikt om vandaag te drinken. Het kan echter worden gerijpt tot 2040 - 2045.
Alles wat wijn nodig heeft, is tijd nemen in goed gezelschap.

Proost!

Ivan en Miha Batic 
Niemand weet wanneer het verhaal van Batic wijnen begon. De geschiedenis bezit het. De voortreffelijkheid van Batič-wijnen werd gewaarborgd door de monniken die in de 16e eeuw op het Batič-landgoed in Šempas woonden. Zelfs vandaag, na al die jaren, is de invloed in Batič-wijnen te herkennen. Door de oude processen van wijnbouw en wijnbereiding te handhaven, zorgen we ervoor dat de wijnen nog steeds worden geboren, niet gemaakt - een weerspiegeling van het grondgebied. We zijn het Vipava-microklimaat dankbaar voor de dagelijkse verweving van de Middellandse Zee en de Alpen, die zo'n origineel karakter in wijnen creëren. De constante wind van Vipava bewaart de vitaliteit van Batic wijnen. Elk nieuw jaar is een complete vreemdeling voor ons, als een pasgeboren baby van de natuur. En elke keer houden we van hem in al zijn glorie. Bedankt voor al deze uitmuntendheid!
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Naam
Sivi Pinot
Regio
Vipava
Druifsoort
Malvazija
Producent
Batic
Jaar
2018
Kleur
White
Soort
Droog
Alcoholpercentage
13 %